Двеста и седемдесет тела са открити на мястото, на което 

...
Двеста и седемдесет тела са открити на мястото, на което 
Коментари Харесай

Терорът Хамас: Братята, организирали фестивала в Израел, са сред жертвите и изчезналите

Д веста и седемдесет тела са открити на мястото, на което  в пустинята в Южен Израел, покрай линията Газа, беше проведен музикален фестивал , нападнат от бойци на " Хамас " в събота сутринта, съобщи Франс прес, като се базира на нови обновени данни.

Фестивалът е бил проведен от Ошер и Михаел Вакнин , които желали да възхвалят любовта, другарството и безкрайната независимост. Фестивалът се е зародил преди 20 години в Бразилия. Сега братята близнаци Ошер и Михаел са желали да го пренесат за първи път на израелска територия. На пръв взор предишния петък опитът им е  бил сполучлив. 3500 фенове, три подиуми, доста чужденци - всичко е говорело за едно празненство, което ще завърши добре, посред пустинята в Негев, на пет километра от границата с линията Газа.

Всичко свършва обаче при изгрев слънце в събота, в 6,30 ч. По високоговорителите отекват предизвестия, призоваващи хората да се съберат на групи. В далечината се чува ням екот. Постепенно отекват гърмежи от първите ракети, изстреляни от " Хамас " . Те са прехванати от израелската система за противовъздушна защита " Железен купол ". А феновете на феста си мислят, че няма мотив за безпокойствие. Повечето израелци измежду феновете са привикнали с изстрелването на ракети от Газа.

Множеството таман стартира умерено да се разпръсква, когато се оказва, че нещата не са толкоз нормални. Сред феновете се появяват въоръжени мъже. Някои от тях се приземяват с делтапланери, до момента в който други идват с мотоциклети и джипове. Тогава суматохата обгръща всички, описват Ефраим Мордехайев, 23-годишен израелски боец, който е бил измежду публиката на фестивала.

Следва безусловно лов на хора. Нападателите методично избиват всеки, който пресече пътя им, не пощадяват никого . Охранителите и служителите на реда, присъстващи на мястото, не съумяват да се оправят и са взети под прицел.

Heartbreaking call between father and daughter amid Israel-Hamas conflict

" Yuvali, act dead... ": Parents tell their daughter who was present at the music festival when the Hamas attack took place.

These are pre-planned, premeditated crimes against humanity and Jewish…
— TIMES NOW (@TimesNow)
Всеки се избавя, както може. Някои тичат към полетата и овощните градини към мястото на феста, други бягат към колите си на един от двата прилежащи паркинга. Но бързо се образува запушване и терористите се възползват от това. Хората стартират да излизат от колите си и  се пробват да се скрият където могат.

Единственият път за овакантяване на този пъкъл е път 232, който е успореден с границата, разделяща Израел от линията Газа и свързва кибуца Рейм, който е в съседство, с град Сдерот, на 30 километра по на север. Там терористите също обстрелват бягащите.

Някои от оживелите от ужаса описват, че са се крили в покрайнините до седем часа, преди да бъдат избавени от израелската войска

На мястото е имало доста опожарени коли. В доста от колите имало по един, два или три натрупа, споделя оживели от пъкъла. Някои от жертвите са били с патрон в главата, други са били простреляни в брадичката. Някои са били убити, до момента в който са бягали и телата им са паднали в канавката край пътя.

Сред жертвите е и Ошер, единият от уредниците на феста . Той бе заровен във вторник в Йеруалим, а вдовицата му Съни Вакнин споделя, че той  е починал като воин, пробвайки се да избави фенове на фестивала от терористите. Братът-близнак на Ошер - Михаел, е липсващ. Сестра му Ауса се надява, че той просто се крие и ще се появи в даден миг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР